Kikutstua, Nordmarka, 0890 Oslo
hovedmeny Forside Om Kikutstua Bestilling Priser og vilkår Seminar Kikutstuas meny Utstilling Vær og nettkamera Aktiviteter
Flere valg:
Beliggenhet
Sett fra luften

Om Kikutstua

Nordmarka har i over hundre år vært et yndet mål for skiløpere og fotturister på egenpreparerte løyper og skogsstier. I starten sto de fastboende på gårdene i marka for bevertning og innlosjering av turistene. Etterhvert ble trafikken så stor at Skiforeningen så behov for et eget serverings- og overnattingssted syd i marka.

Godseier Harald Løvenskiold stilte en tomt ved Bjørnsjøen til disposisjon, og i 1926 var Kikutstua ferdigbygget. Stua har hele tiden vørt i Skiforeningens eie og drives av et bestyrerpar.

I dag har syklistene i stor grad overtatt for turister til fots. Skogsdriften i marka finansierer vedlikeholdet av et godt utbygd skogsbilveinett, som gjør marka populørt både til trening og rekreasjon. Et godt samarbeid mellom Skiforeningen og Løvenskiold Skog har samtidig gjort at det i dag er laget traseer for skiløyper som krever lite snø før løypene blir bra.

Kikutstua er ellers et populært overnattingssted, så det kan lønne seg å være tidlig ute med å bestille rom eller arrangement.

I 2010 ble "Nye Kikut" oppført, og med det er det totalt 65 overnattingsplasser på Kikutstua, 32 av disse er på nye rom, derav åtte i en selvbetjeningsavdeling med kokemuligheter. I samme etasje som overnattingsrommene, er det nye dusjfasiliteter og en vakker badstue med utsikt over Bjørnsjøen.