Kikutstua, Nordmarka, 0890 Oslo
hovedmeny Forside Om Kikutstua Bestilling Priser og vilkår Seminar Kikutstuas meny Utstilling Vær og nettkamera Aktiviteter
Flere valg:
Beliggenhet
Sett fra luften

Om Kikutstua

Nordmarka har i over hundre år vært et yndet mål for skiløpere og fotturister på preparerte løyper og skogsstier. I starten sto de fastboende på gårdene i marka for bevertning og innlosjering av turistene. Etterhvert ble trafikken så stor at Skiforeningen så behov for et eget serverings- og overnattingssted syd i marka.

Godseier Harald Løvenskiold stilte en tomt ved Bjørnsjøen til disposisjon, og i 1926 var Kikutstua ferdigbygget. Stua har hele tiden vært i Skiforeningens eie og drives av et bestyrerpar.

I dag har syklistene kommet til. Det er et godt utbygd skogsbilveinett, som gjør marka populær både til trening og rekreasjon.

Kikutstua er ellers et populært overnattingssted, så det kan lønne seg å være tidlig ute med å bestille rom eller arrangement.

I 2010 ble "Nye Kikut" oppført, og med det er det totalt 65 overnattingsplasser på Kikutstua, 32 av disse er på nye rom. I samme etasje som overnattingsrommene, er det nye dusjfasiliteter og en vakker badstue med utsikt over Bjørnsjøen.