Kikutstua, Nordmarka, 0890 Oslo
hovedmeny Forside Om Kikutstua Bestilling Priser og vilkår Seminar Kikutstuas meny Utstilling Vær og nettkamera Aktiviteter
Flere valg:
Verksliste

Utstilling på Kikutstua

Vanna Bowles


På Kikutstua i Nordmarka stiller Vanna Bowles ut blyanttegninger og et fotoarbeid. Normalt utforsker Bowles tegning i kombinasjon med skulptur, objekter og performance og befinner seg stilmessig i et surrealistisk og fotorealistisk formspråk. Bowles bruker ofte optiske effekter og relieffer som destabiliserer skillelinjene mellom billedflaten og rommet, og hun har gjort seg bemerket ved å kombinere tegning med skulptur på en særegen måte.

På Kikut er kombinasjonen med skulptur og objekter i rommet og skiløpere på glatte sko og varm solbærtoddy i hånden ikke gjennomførbart, og turløperne får se tegninger som viser mennesker i sårbare situasjoner eller som gjennomgår kroppslige forandringer. Dyr og natur spiller en viktig rolle i bildene, og speiler menneskets evne til både vekst, forandring og forfall.

Vanna Bowles er utdannet ved Statens Kunstakademi i Oslo og Universität der Künste i Berlin, og har siden 2001 hatt en aktiv utstillingsvirksomhet i Norge og internasjonalt. Hun arbeider nå med et større offentlig oppdrag på Lindholmen i Göteborgs Hamn, som ferdigstilles 2021. I 2016 fikk Bowles 10-årig arbeidsstipend fra Norsk Kulturråd.

Vanna Bowles har blant annet hatt separatutstillinger på Kunstnerforbundet i Oslo, Lars Bohman Gallery i Stockholm, Hordaland Kunstsenter i Bergen og Galleri Thomassen i Göteborg. Hun har deltatt på gruppeutstillnger på blant andre Malmö Kunstmuseum, Museum De Dominjen i Nederland, Stenersenmuseet i Oslo, Kunstnernes Hus i Oslo og Lillehammer Kunstmuseum. Vanna Bowles er innkjøpt av bl.a Lillehammer Kunstmuseum, Malmö Konstmuseum, Statens Konstråd, Sverige og Statoil/Hydro Norge.

Utstillingen står frem til midten av juni, bildene er til salgs. Se verkliste i menyen til høyre.

For kjøp kontaktes kunstner på telefon: 95227639 eller e-post: bowlesvanna@hotmail.com


Leaves

LeavesSheet Scene #III

Sheet Scene #IIIUntitled Ivy Drawing IV

Untitled Ivy Drawing IV