Kikutstua, Nordmarka, 0890 Oslo
hovedmeny Forside Om Kikutstua Bestilling Priser og vilkår Seminar Kikutstuas meny Utstilling Vær og nettkamera Aktiviteter

Presentasjon av billedkunstner Tone Bjordam

Tone har mastergrad i billedkunst fra KHIO, Kunstakademiet i Oslo, og stiller ut i inn- og utland. Hun jobber med maleri, fotografi, tegning, video, animasjonsfilm og skulptur installasjoner, inspirert av natur og vitenskap. Hun ønsker å visualisere hvordan former i naturen er i stadig utvikling og forandring. Tidligere har hun har jobbet med tematikken innen video der hun filmer maling, blekk og andre substanser som utfolder seg i vann, som malerier i bevegelse, eller landskap i endring.

Fotografier på Kikutstua

På Kikutstua vises en ny fotoserie av ulike substanser som krystalliserer seg, tatt gjennom et mikroskop. Fotografiene komponeres ved å balansere tilfeldigheter med en planlagt prosess og lage maleriske, abstrakte komposisjoner av krystallene som oppstår i mikroskopet. Titlene på bildene som vises er «Fjellkjede», «Driv» og «Kraft». Fotografiene er montert på aluminium, i størrelse 100 x 75 cm, og i et opplag på 10 eksemplarer av hvert motiv.

Foto_Drifting_2016.jpg


Foto_Ridge_2016.jpg


Foto_Force_2016.jpg

Malerier på Kikutstua

Tone jobber eksperimentelt og er opptatt av å utforske maling som substans. Hun maler på lerret, men også på andre overflater, ofte på gjennomsiktige akryl plater hvor maleriene kan ses fra begge sider. Slik kan betrakteren også se baksiden av maleriet, det som vanligvis vender mot lerretet. Slik viser hun noe av prosessen bak maleriet, i tillegg til å vise hvordan noen komponenter i malingen synker, mens andre flyter opp mot overflaten. Maleriene minner ofte om landskap og motivene varierer fra det helt abstrakte til mer naturalistiske utrykk. På Kikut vises maleriene «Mose» og «Hav» i denne teknikken, i tillegg vises maleriene «Koraller» og «Bølger» hvor Tone blander maleri med pennetegning.

Maleri_Moss_2017.jpg


Maleri_Coral_Reef_2017.jpg


Maleri_Waves_2017.jpgUtstillingen varer fra februar og ut juni. Bildene er til salgs.

For mer informasjon: www.tonebjordam.com